„Szép a közös buszod a Klárával, Gergő!  Holnap már nem csak a körúton előzlek titeket: főpolgármester-jelölti vita péntek este, élőben a Partizánon!” – írja a Facebook közösségi oldalán Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje, emlékeztetve arra, hogy május 31-én, péneteken főpolgármester-jelölti vita lesz élőben a Partizánon.

Ungár Péter, az LMP- Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője és társelnöke pedig a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a vasárnapi ATV által szervezett fővárosi listavezetői vitára hívja fel a figyelmet:

Az ATV vasárnapra fővárosi listavezetői vitát szervez. Erről a vitáról egyeztettek a listát állító szervezetek képviselői nemrég, ahol kérdés volt, hogy mely témákról legyen szó.

Mi, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP közös listáján egyértelműen jeleztük, hogy a fővárosiakat rendkívül érdekli a közbiztonság kérdése, ezért ennek szerepelnie kell a témák között. A Momentum és Karácsony Gergely csapata ezt ellenezte. Nem akarnak vitatkozni a fővárosi közbiztonság kérdéséről, nincs állítása a budapestiek biztonságáról ennek a két fővárosi listának.

Tegnap a Partizánban Gulyás Márton kérdőre vont Vitézy Dávid BKK-rendészet javaslata kapcsán, hogy nem elég politikailag korrekt, hogy nem elég baloldali, hogy nem elég divatos. Akármit is mond Karácsony Gergely vagy bárki más, mi kitartunk amellett, hogy a tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, hogy a közlekedők biztonságot, rendet és tisztaságot érdemelnek.

Akiknek nincs mondanivalójuk a közbiztonság kérdésben, azok nem érdemlik meg a budapestiek bizalmát. Akik ellenzik a BKK-rendészet javaslatát, jól tennék, ha valami épeszű érvet mondanának, vagy esetleg elmondanák az 50-es villamoson közlekedőknek, hogy miért nem érdemelnek rendet és tisztaságot. Akik pedig még vitázni sem hajlandók a BKK-rendészetről nem ismerik a várost, amelyet irányítani akarnak.

A politikailag korrekt moralizáló hunyorgás, a problémák eltagadása, a semmittevés, és a mit miért nem lehet megtenni korszaka lejárt: rend, és tisztaság kell a budapesti közösségi közlekedésen, ezt pedig csak Vitézy Dávid és listája tudja megteremteni. – írja közösségi oldalán Ungár Péter.

A bahir.hu oldalán folyamatosan nyomon követhetik a közélet híreit, információit.