Beszédet tartott Orbán Viktor a mai Békemenet után a budapesti Margitszigeten.

A beszédében kiemelte, hogy épp elég háborúpárti politikus van Brüsszelben. „Ott éppen a magunkfajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek a szeretet és az összetartozás erejében” – fogalmazott.

Felidézte a kormánypártok 2022-es választási győzelmét, azt mondta, „győzelmünk minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát”, de hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.

A kormányfő kijelentette: úgy kell megnyerniük az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttük a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból. A Fidesz-KDNP 2006 ősze óta minden választást megnyert, parlamentit, önkormányzatit és európait.

„Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban. Abszolút rekord, KO, kiütéses győzelem, nincs vita”

– fogalmazott. Szerinte a Fidesz-KDNP tábora a legnagyobb, egysége a legszilárdabb egész Európában, és a kormánypártok tudnak a legjobban kampányolni, övék a legnagyobb választási hadsereg. „Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadtestje, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje” – mondta.

A miniszterelnök szerint a Fidesz-KDNP-szövetség újra hatalmas győzelem kapujában áll.

„Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás, választási dulakodás, lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást. Ott minden pofon jó helyre megy.”

A magunk kitartó tempójában még végig kell csinálnunk a jövő hetet, az lesz az igazi kampány – jelentette ki. Arról is beszélt, hogy minden idők legnagyobb mozgosítására készülnek, szerinte világrekord lesz, amit meg fognak csinálni. „Még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról” – mondta.

Hangsúlyozta, hogy a feladat olyan nagy, amilyet még sosem lehetett látni: meg kell akadályozni, hogy Európa a háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Európa ugyanis ma háborúba készül, „naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszainak átadását” – fűzte hozzá Orbán Viktor.

A békéről való lemondás „az Ukrajnáért vállalt halált” jelenti. „Akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? Nem akarunk, nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni” – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette:  „ez a magyarok igazsága”, és most az a dolguk, hogy „a magyarok igazságát európai igazsággá” tegyék.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a háború egyetlen ellenszere a béke, a kormánypártok küldetése pedig az, hogy a béke szigeteként őrizzék meg Magyarországot. „Kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot, ez a mi küldetésünk” – jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, a világháborúk mögött a gonosz áll, ezért arra szólított fel: ne engedjenek neki. Eljött az ördögűzés ideje – fogalmazott.

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd