Szombaton reggel még kevés felhő lesz felettünk, majd délelőtt megnövekednek a gomolyfelhők, de csapadék nem várható Baranyában.
A hajnali minimumok 15 és 17 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Délelőtt emelkedni kezd a hőmérséklet, a déli órákra megközelítjük a 30 fokot.
Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, de sok napsütésben lesz részünk. Kis eséllyel záporok és zivatarok kialakulhatnak elszórt jelleggel.
A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között alakul, nyárias napunk lesz. Érdemes az UV-B sugárzás ellen magasabb faktorszámú naptejet használni, ugyanis erős lesz a sugárzás, könnyen, rövid idő alatt leérhetünk. Estére csökken a felhőzet, feloszlanak a gomolyok. A minimumok 20 fok közelében alakulnak. A délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz. – ígéri Medárd szombatjára a Meteo Mecsek.
A mai szombaton fokozottan érdemes figyelni az időjárásra, hiszen a népi megfigyelés azt tartja, hogy: „Ha Medárd napján esik, negyven napig esni fog.”

 A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése alapján várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Alapvetően gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzet mellett. Szombat reggelig intenzívebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, melyekből időnként nyugatról keleti irányba mozgó felhőtömbök állhatnak össze szórványosan okozva záporokat, zivatarokat az országban. Hajnalban nyugat felől újabb hullámban érkezhetnek záporok, zivatarok, melyek a reggeli, délelőtti órákban hagyják el kelet felé az országot.     

Szombaton napközben sok napsütés valószínű a gomolyfelhők mellett és az ország délnyugati felén is csak kevés helyen valószínű csapadék. Délutántól nyugat felől viszont ismét intenzívebbé válik a gomoly-felhőképződés és estétől ismét egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.   

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, záporok, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható, a belvárosokban, vízpartok környezetében lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 34 fok között valószínű.

Forrás: meteomecsek.hu, m.met.hu

A bahir.hu oldalán reggelente mindig megtalálja az aktuális napra szóló időjárás előrejelzést.