A nemzetközi előadók és magyar zenekarok fellépése mellett napközben a város ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni. De piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket a tihanyi Balaton Pikniken június 14. és 16. között.

    A Tihanyi Piac Placcon a kora délutáni órákban a Virtuózok klasszikus zenei koncertjére várják az érdeklődőket, esténként pedig nemzetközi és magyar előadók lépnek színpadra.
    A L’ARTrio a Virtuózok tehetségkutató versenyzőiből alakult, tagja Lugosi Ali klarinétművész, Csabay Zsuzsanna fuvolaművész, valamint Oláh Vilmos gitárművész. Repertoárjuk a klasszikus zenén keresztül a tangón át a barokk, valamint a kortárs zenéig terjed.
    A könnyűzeni fellépők között lesz a nemzetközi elektronikus zenei színtér két ismert előadója, a minimalista Jan Blomqvist és a klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző Worakls francia dj. A magyar előadók közül pénteken Souveq, Infragandhi, ajsa luna, Sobek & Mulya, Justrice és Secret Factory. Szombaton pedig Galactic Jackson, Lenny Lenoks, Vojnits Alíz X Monkeyneck, Deva, Chriss Ronson, Metha, Robert Makai & Dubecticut lép színpadra.
    Napközben vezetett túrák keretében lehet felfedezni a környéket, de meghirdeti népszerű levendulaszedő akcióját a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is. A fő helyszínen, a Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művész piac várja a piknikezőket. Akik a Balaton környéki termelők élelmiszereiből, kézműves termékeiből válogathatnak.
    A foci EB mérkőzéseit óriás kivetítőn lehet majd követni, többek között a szombat délutáni Magyarország-Svájc találkozót. A Staropramen Gasztro Udvarban pedig a Balaton legjobb éttermei közül többek menüjét is végig lehet majd kóstolni.
    A Balaton Piknik idején a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető az esemény.

További fontos hírek itt!

forrás: mti