Baranya vármegyében szombaton délelőtt országszerte derült égbolt, szikrázó napsütés látszik jellemzőnek. A Dunántúl északi, északnyugati térségében élénk, erős, keleten gyenge D-ies irányú légmozgás várható.
Délután északnyugaton is mérséklődik, legyengül a szél, késő délutánig marad a napsütés. Fokozódik a nappali felmelegedés, így már az évszakos átlagnak megfelelő maximum hőmérséklet valószínű. A déli országrészben lesz melegebb.
Késő délután, estefelé, az északnyugati országrész felett erőteljesebb felhősödés kezdődhet, melyből elszórtan záporeső, mérsékeltebb zivatargóc is kialakulhat. Az ország túlnyomó részén marad a nyugodt idő.
Éjszaka, az ország északi harmada felett átvonulhat NY-K irányban az este érkezett, szórványos záporokat adó felhősáv. Az ország déli felén változóan csillagfényes vagy mérsékelten felhős égbolt lesz jellemző csapadék esélye nélkül.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 9,
szombat délután 27,
vasárnap reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Vasárnapra alapvetően napos és az évszaknak megfelelő hőmérsékletű idő várható. A déli országrészben helyenként elérheti a 30 fokot a maximum hőmérséklet. A túlnyomórészt napos időben elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán valószínű említést érdemlő felhőzet, illetve abból szórványosan, kis körzeteket érintően előforduló zápor, délután zivatargóc.
– Hétfőn, kedden előreláthatólag fokozódik a meleg, egyre többfelé valószínű 30 fok feletti maximum hőmérséklet. Alapvetően napos idő lesz jellemző erős UV sugárzással. Csapadék általában nem várható, de hétfőn elvétve nem zárható ki gyenge zápor, esetleg zivatar.
– Szerdán és csütörtökön egy ciklon előoldalán felélénkülő D-i szélnek köszönhetően tovább fokozódhat a kánikula. Többségében 30 fok feletti, a déli országrészben 35 fok körüli hőmérsékleti értékek is valószínűsíthetőek. Marad a sok napsütés, száraz idő.

forrás: eumet