A fővárosban kialakult helyzetben csak egyféleképpen, új választással, tisztességes, újonnan kiírt szavazással lehet tiszta vizet önteni a pohárba. Ezt jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP) a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) budapesti épülete előtt megtartott pénteki demonstráción.

    „Az egyik oldalon a Vitézy Dávid és a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a másik oldalon pedig én és a budapesti polgárok, akik meg fogják védeni a szabadságukat” – közölte a főpolgármester.
    Közlése szerint a hatalom a propagandán túl, amellyel megpróbálta megmérgezni a budapestiek lelkét, trükkök sorát vetette be a főváros megszerzéséért.
    Az első trükk az volt, hogy egy napon rendezték az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat. A második trükkel az utolsó pillanatban megváltoztatták a fővárosi önkormányzati választások szabályait, majd egy újabb trükkel „elbábozták, hogy a Fidesznek két jelöltje van”. Egy kormányszóvivő, aki „eljátszotta a rossz rendőrt”, a másik pedig egy volt államtitkár aki kikérte magának, hogy fideszes.
    Szentkirályi Alexandra pedig az utolsó pillanatban visszalépett, megalázva a kormánypárti és félrevezetve az ellenzéki szavazókat. Ennek ellenére nem sikerült megnyerniük a választást, az emberek hatalma újra legyőzte a hatalom emberét.
     Ugyanakkor ezzel nem ért véget a manipulációk sora. Ugyanis a fideszes delegáltakkal feltöltött NVB „nem a választások tisztaságát, hanem a szennyes manipulációt szolgálja”. Írásos előterjesztés nélkül döntöttek az újraszámolásról, az urnák felnyitásakor nem voltak jelen az ellenzéki küldöttek, és a szavazatokat szabálytalanul csomagolták össze.
    Ennek eredményeképpen minden perceben több Vitézy-szavazat van. Az első információ szerint 70-nel több Karácsony-szavazat volt, majd már csak 54, majd már csak 29, ahogy egyre több a furcsaság, egyre több a Vitézy-szavazat.
    Felidézte, hogy öt éve visszavették a várost, azóta Budapest zöldebb, szolidárisabb és szabadabb lett.
    Budapest nem részvénytársaság, hanem köztársaság, ahol a budapestiek vannak hatalmon, ebben a városban dobog a demokratikus Magyarország szíve – fogalmazott.
    Hitvány módon, a Covid-járvány és az energiaválság idején a kormány megpróbálta kivéreztetni a várost 300 milliárd forint elvonásával, de nem sikerült. Sem fenyegetéssel, sem propagandával nem tudták megtörni Budapest gerincét – mondta.
    „Ez a küzdelem nem az én küzdelmem, ez a ti küzdelmetek a szabad és demokratikus Budapestért. Hajrá Budapest, éljen a köztársaság!” – fejezte be beszédét Karácsony Gergely.

forrás: mti