A Pécsi Járásbíróság 2024. június 13-án elrendelte három nő letartóztatását. Védekezésre képtelen személytől való elvétellel, csoportosan elkövetett kifosztással vádolják őket – írja a Pécsi Ügyészség.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2024. június 11-én este 20 óra körül Pécs belvárosában, egy üzletközpont bejáratának közelében, egy közterületen lévő hirdetőtábla tövében magatehetetlen állapotban feküdt az erősen ittas állapotban lévő sértett nő. A három gyanúsított nő körbevette a magatehetetlen személyt és táskáját, valamint ruházatát átkutatták azért, hogy értékeit eltulajdonítsák. A gyanúsítottak a kutatás során a sértettől elvették mobiltelefonját és elvettek tőle egy 50 grammos dohánycsomagot bontatlan állapotban.

A gyanúsítottak cselekményét a közterület-felügyelet munkatársai észlelték és bejelentésük alapján egy rendőrjárőr érkezett a helyszínre. Ezt észlelve a gyanúsítottak az eltulajdonított telefont visszahelyezték a sértett közelébe. Azonban a dohányterméket az egyik gyanúsított táskájában találták meg az intézkedő rendőrök, így azt lefoglalták.

A gyanúsítottak közül ketten büntetett előéletűek, harmadik társukat a bíróság korábban szintén vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt próbára bocsátotta. A három gyanúsítottal szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban. Ezért tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el, emiatt a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük érdekében jelentettek be fellebbezést.