A német napilapok megérdemeltnek és egyértelműnek nevezték azt a 3-1-es győzelmet

 A német napilapok megérdemeltnek és egyértelműnek nevezték azt a 3-1-es győzelmet. Amelyet a svájci labdarúgó-válogatott aratott szombaton Kölnben a magyarok felett a németországi Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

    A Bild a mérkőzésról szóló összefoglalójában kiemelte, hogy a svájci együttessel kapcsolatban a döcögős selejtező nyomán sok kérdés vetődött fel. És ezek csak gyarapodtak, amikor kiderült, milyen összeállításban lép pályára a csapat a magyarok elleni Eb-meccsen.
    „Az első félidőben egyértelműen Svájc volt a jobb a védekezésben különösen gyengén teljesítő Magyarországgal szemben, így a kétgólos előny a szünetben több mint megérdemelt volt” – fogalmazott cikkében a lap. Majd hozzátette, a térfélcsere után valamelyest feljavult a magyarok játéka. De Murat Yakin svájci szövetségi kapitány a hajrára pályára küldte Breel Embolót, aki megszerezte a biztos győzelmet érő gólt a svájciaknak.
    A Die Welt arról írt, hogy az első félidőben sokkal jobban és nagy fölényben futballozó Svájcnak a második játékrészben „szerencsére is szüksége volt” a sikerhez. Az újság megérdemeltnek nevezte a svájciak győzelmét. A magyar válogatottról pedig azt írta, „csalódást keltő” volt a játéka. A lap idézte Granit Xhakát, Svájc csapatkapitányát, aki a meccs után úgy fogalmazott, „brutálisan fontos volt” győzelemmel rajtolniuk az Eb-n.
    A Die Zeit a találkozóról írt összefoglalójában egyértelműnek titulálta a svájciak sikerét. Kiemelve, hogy Murat Yakin tanítványai magabiztosan kezdték az összecsapást és az első pillanattól kezdve fölényben futballoztak.
    A Süddeutsche Zeitung szerint kiderült, hogy melyik csapat lesz a házigazda Németország legerősebb ellenfele a csoportban. A lap úgy fogalmazott, Svájc „váratlanul fölényes” győzelmet aratott Magyarország felett. Ebben pedig kulcsszerepe volt Murat Yakin szövetségi kapitány meglepő húzásainak a kezdőcsapat összeállításában, valamint a cseréknél. A cikkben kiemelték Michel Aebischer kulcsszerepét, a támadó ugyanis góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.
    A Frankfurter Allgemeine Zeitung „Svájc senki elől nem futamodik meg” címmel közölt terjedelmes beszámolót a meccsről. És arról írt, hogy a magyarok elleni találkozón mutatott stabil teljesítmény nyomán a svájciak nagy valószínűséggel ott lesznek a nyolcaddöntőben. Az újság „imponálónak” nevezte Svájc győzelmét. És hangsúlyozta, Kwadwo Duah, valamint a hosszú sérülése után visszatérő Embolo megtalálta a góllövő cipőt, és még azokat is meglepte teljesítményével, akik jól ismerik a csapatot.
    Az A csoportot az első forduló után a németek vezetik a hozzájuk hasonlóan hárompontos, de rosszabb gólkülönbséggel rendelkező svájciak előtt. Magyarország a harmadik, Skócia pedig a negyedik. A szerdai második körben a Marco Rossi szövetségi kapitány által vezetett magyar válogatott Stuttgartban a németekkel csap össze, míg Svájc Skóciával játszik Kölnben.

forrás: mti