Ma ünnepli 29. születésnapját a magyar labdarúgó válogatott játékosa, Nagy Ádám. A válogatott játékos 1995. június 17. napján látta meg a napvilágot Budapesten.

Profi pályafutását 2013-ban a Ferencvárosban kezdte 18 évesen, ahol egyre fontosabb szerepet kapott a csapatban. Végül 2016-ban az olasz elsőosztályban szereplő Bologna szerződtette le. Az első éve nagyon jól sikerült a csapatban, ám utána egy sérülés majd edzői bizalomvesztés miatt kevesebbet játszott. A harmadik szezonja első felében megint alapember volt, ám az edzőváltást követően alig kapott játéklehetőséget. 2019-ben a Bristol Cityhez igazolt, ahol szintén rendszeres játéklehetőséget kapott. 2021-ben visszatért Olaszországba a Pisa csapatához. 3 napja bejelentették, hogy a szintén olasz másodosztályú Spezia kivásárolta a csapatából, így a jövő évet ott kezdi el.

A válogatottban 2015. szeptember 7-én Észak-Írország ellen debütálhatott, Elek Ákos sérülése miatt már a mérkőzés 22. percében. Feröer ellen már kezdőként lépett pályára, és végig is játszotta a találkozót. A Norvégia elleni pótselejtező első meccsén csereként léphetett pályára (1–0), majd a hazai mérkőzésen már kezdőként játszott (2–1). A kettős győzelemnek köszönhetően Magyarország 1986 után először jutott ki egy nemzetközi tornára. Nagy Ádám május 5-én meghívást kapott a magyar válogatott 2016-os Európa-bajnokságra készülő, bő, 30 fős keretébe. Az utazó keretben is helyet kapott és végigjátszotta az osztrákok és izlandiak elleni csoportmeccset, illetve a belgák elleni nyolcaddöntőt.

2018. november 18-án a finn válogatott elleni Nemzetek Ligája-találkozón megszerezte első válogatott gólját, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

2021. június 1-jén Marco Rossi szövetségi kapitány nevezte őt a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő 26 fős keretébe. A portugálok elleni, 3–0-ra elveszített első csoportmérkőzésen 12 kilométert futott, ezzel e tekintetben az egész EB-mezőny második legjobbja volt az első körben, csak Alekszandr Golovin produkált nála jobb teljestményt. A franciák ellen 1–1-re végződő második csoportmérkőzésen 50. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. Nagy Ádám a jelenlegi EB-keretnek is tagja.

Szerkesztőségünk nevében további sikeres éveket kívánunk neki!