Összesen négy pécsi választókerület eredményét támadták meg határidőn belül a pécsi jelölő szervezetek. A jelenlegi városvezetés a 8. és a 9., míg a Fidesz-KDNP jelöltjei a 15. és a 16. egyéni választókerület eredményével szemben nyújtottak be fellebbezést. A Bizottság azonban a hétvégi ülésén úgy döntött, hogy egyik fellebbezésnek sem ad helyt.

A 16. kerületi kérelemmel nem volt nehéz dolguk, ugyanis a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, Jancsula Dezső lehagyta róla a személyi azonosítóját, így a bizottságnak érdemi vizsgálat nélkül kellett elutasítania a fellebbezését.

A 15. választókerületben Vörösné Deák Andrea nyújtott be fellebbezést, ugyanakkor a bizottság szerint inkább vélelmezéseket és nem konkrétumokat tartalmazott a beadvány, így nem volt alkalmas érdemi vizsgálatra. Így most már szinte biztos, hogy ebben a kerületben a szavazategyenlőség miatt időközi választás kiírására lesz szükség.

A 8. választókerületi beadvány kapcsán a Bizottság azt állapította meg, hogy a beadvány gyakorlatilag egy MSZP-s sablon alapján készült, konkrétumokat nem tartalmaz, így a nagyon szoros végeredmény ellenére ez nem indokolja az újraszámlálást.

Az egyetlen kerület, ahol konkrét jogsértést tapasztaltak, az a 9. egyéni választókerület volt, ahol – mint ahogyan arról írtunk is – a Fidesz jelöltje, Dr. Barkóczi Csaba több alkalommal, jogosulatlanul tartózkodott a szavazóhelységben. Ezért a képviselő bírságot is kapott, ugyanakkor a Választási Bizottság úgy ítélte meg, hogy ez nem volt döntő befolyással a végeredményre.

A korábbiakkal ellentétben a területi választási bizottságok most már nem rendelhetnek el bármikor újraszámlálást, illetve a szavazás megismétlését. Erre csak akkor kerülhet sor, ha a konkrét jogsértés ténye nyilvánvaló és maga a jogsértés vélelmezhetően a végeredményt döntően befolyásolta.