Egy komlói férfi tett bejelentést 2024. június 16-án délelőtt arról, hogy otthonában furcsa zajra ébredt. Kiderült, hogy egy 30 éves helyi férfi tört be a lakásába, ahol a riadt sértettet fenyegetni kezdte, miközben szatyrokba pakolt ruhaneműket és különböző értékeket. Pakolás közben a sértettet megütötte, megrúgta, majd végül egy pulóverrel, egy övvel, valamint egy SZÉP kártyával távozott. A többi összekészített értéket a lakásban hagyta. A házigazda könnyebben megsérült.

A rendőrök másfél órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított ellen rablás miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Az erőszakos elem nagymértékben szigorítja a büntetési tételt is, ugyanis amíg egy sima lakásbetörés büntetési tétele – 500.000 forintot meg nem haladó lopás esetén – legfeljebb háromévi szabadságvesztés, addig az erőszakos magatartás révén a tényállás rablássá alakult, melyért akár 8 évet is kaphat a tettes.