Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.    

Hét órakor az euró árfolyama 396,44 forintra erősödött a szerda kora esti 396,21 forintról. A svájci frank jegyzése 417,14 forintról 417,50 forintra emelkedett, a dollár pedig 368,65 forintról 368,99 forintra drágult.    

Az euró a kora esti 1,0749 dollárról 1,0743 dollárra gyengült.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál aktuális híreket, információkat.

A 2024-es esztendő különleges év a Magyar Nemzeti Bank számára, hiszen az ország jegybankja idén ünnepli megalapításának 100. évfordulóját. A független nemzeti bank hazánk szuverenitásának egyik legfontosabb szimbóluma. Nem véletlen, hogy már a reformkori országgyűléseken, valamint az 1848-as forradalomban meghirdetett 12 pontban is követelték a létrehozását. A végül 1924-ben életre hívott, a pénzügyeket szabályozó és felügyelő önálló Magyar Nemzeti Bank hazánk egyik legstabilabb és legnagyobb tekintéllyel bíró nemzeti intézményévé vált. A jegybank első évtizede meghatározta a következő éveket is, hiszen az olyan kiváló emberek, mint Popovics Sándor fektették le az I. világháborún átesett ország gazdasági talpra állásának alapjait.

Az elmúlt évszázad alatt hazánk központi bankját sem kerülték el a magyarságot sújtó történelmi viharok, de az MNB munkatársai és vezetői minden időben lelkiismeretesen tették a dolgukat. Száz év alatt hatalmas szakmai tapasztalat gyűlt össze, amit az MNB jelenlegi vezetése az ország javára fordít. Ahogy az MNB első tíz éve megalapozta az azt követő évtizedet, úgy az utolsó, mögöttünk álló évtized is a jegybankkal válhatott sikeressé. A Magyar Nemzeti Bank száz esztendeje a helytállás évszázada, a nemzet szolgálata és a töretlen munka Magyarország gyarapodásáért.

Ünnepeljük tehát együtt a jegybank centenáriumát, hiszen az MNB mindannyiunké, mert mindannyiunkért, nemzetünk és hazánk jövőéért dolgozunk. – írja Matolcsy György
elnök az mnb.hu oldalon.