Idén is meghirdeti hiánypótló, egyben egyedülálló kezdeményezését, a PTE Rektori Ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetem (PTE), melynek célja az intézmény elsőéves hallgatóinak anyagi támogatása. A pályázatra azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik első helyen jelölték meg PTE-t. Az elnyerhető támogatás minimum 150.000 forint/félév, 4 féléven keresztül, a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint. – olvasható a Pécsi Tudományegyetem online magazinjának oldalán.

Miseta Attila professzor, a PTE rektora az ösztöndíj kapcsán elmondta: „A korábbi 200-ról 300-ra emeltük a rektori ösztöndíjjal támogatható hallgatók számát. A pályázat nyertesei nem csak komoly anyagi támogatásban részesülnek, de Pécsett a kiváló oktatóknak köszönhetően minőségi képzésben részesülnek, és

„értékes diplomával gazdagodhatnak” – hangsúlyozta a rektor.

Pályázatot az nyújthat be, aki a Pécsi Tudományegyetem valamely képzését első helyen jelölte meg a 2024. évi általános vagy pótfelvételi eljárás során, és felvételt nyer a PTE által meghirdetett olyan nappali tagozatos, alap- vagy osztatlan képzésre, melyen a PTE-n korábban nem rendelkezett hallgatói jogviszonnyal. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a pályázó az adott karon elérje az átlagpontot a felvételi eljárás során.

A Rektori Ösztöndíj előnyeiről már számos, korábban sikerrel pályázó hallgató elmondta véleményét, és megosztotta tapasztalatait. Ezeket az interjúkat itt és itt lehet elolvasni, illetve itt és itt lehet megtekinteni videón.

Forrás: univpecs.com

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.