Ahogy azt a bahir.hu is megírta június 21-én, pénteken, hogy Magyar Péter hajnali botránya ügyében garázdaság miatt nyomoz a rendőrség, miután a Tisza Pért politikusa viselkedésével hatalmas botrányt okozott részegen az egyik V. kerületi szórakozóhelyen, ahonnan végül a biztonsági őrök kidobták.

Nemcsak a szórakozóhelyen történtek ügyében, de a Dunába dobott telefon miatt is nyomoznak a budapesti rendőrök. Az elsődleges információk szerint Magyar Péter elvette egy őt videózó férfi telefonját, majd azt a folyóba hajította. A történtek miatt akár a frissen megszerzett mentelmi jogát is bukhatja a képviselő. – írja mai cikkében az Index.

A lap arról közölt információkat, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rongálás miatt is eljárást indított, miután a sajtóhírek szerint Magyar Péter elvette egy őt kamerázó ember telefonját, majd azt a Dunába hajította.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A sértetti feljelentés alapján a rongálás egy, a Dunában megtalált mobiltelefonra terjed ki – írta a BRFK sajtóosztálya az index.hu megkeresésére, hozzátéve, hogy egyelőre több tájékoztatást nem kívánnak az ügyről kiadni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Budapest egyik belvárosi szórakozóhelyén került összeütközésbe a múlt hét pénteken. Az Index már a múlt héten megírta, hogy az egyik szemtanú elmondása szerint ő a közelben volt akkor is, amikor a dulakodás elkezdődött. Nyilatkozatából az derült ki, hogy a balhé azzal kezdődött, hogy Magyar Péter a tánctér szélén összeszólalkozott egy másik férfival.

„Az nem hallotta, hogy miket mondtak egymásnak, de a másik férfi ráfogott Magyar Péter nyakára, majd dulakodni kezdtek. Utána jöttek a biztonságiak, és szétválasztották őket.” – mondta a szemtanú az index.hu-nak.

Viszont időközben előkerült egy másik informátor is, aki szerint pedig a dulakodás oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta az egyik őt videózó vendég telefonját – ezt az információt a rendőrség most meg is erősítette.

„Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni. Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és selfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt. A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt. Hiába kértük, hogy hagyja abba és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést.” – írta a péntek hajnali eset kapcsán Facebook oldalán Magyar Péter.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.