A Magyar Művészetért Díjat kapott Kovács Ferenc. A siklósi festőművész a fővárosi Klauzál Házban tartott gálán vehette át a kitüntetést. – írja tudósításában a Siklósi Hírek.

A Magyar Művészetért Díjat 1987-ben alapították, olyan hazai és határon túli magyarok kapják, akik sokat tettek a magyar művészetért és kultúráért.

Az alapdíj az elmúlt évtizedekben további díjakkal bővült, melyek közül az Ex Libris Díjat az idei évben Kovács Ferenc is átvehette. – olvasható a Siklósi Hírek oldalán.

A Magyar Művészetért Díjrendszer 37 évének legátfogóbb díjátadására került sor 2024. június 13-án Budapesten, a Klauzál Házban. A Magyar Művészetért Díjat 1987-ben alapították, és az alapdíj az évek során további történelmi, művészeti díjakkal bővült. Az eseményen összesen 27 díjat osztottak ki, gazdára talált az Ex Libris Díj, A Színész Díj, az Árpád fejedelem-díj, A Magyar Művészetért Díj és a Zrínyi Ilona-díj is.

Kovács Ferenc festőművész 1946. szeptember 1-én Kisszentmártonban született, de iskolába már Siklóson járt és azóta is ott él. Itt tanult és tanított, foglalkozott a megye művészeti életével és hosszú ideig a Sikósi Vár „kapitánya” volt. De civil foglalkozása mellett hosszú ideje fest. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, közege a művészeti közélet, életformája az alkotás. Akvarelljeit és táblaképeit, bárhol járunk a városban mindenhol megtaláljuk. Olyan táji és társadalmi környezetben él, ahol képzőművésznek lenni jó. Különösen olyan embernek, aki a saját művészi céljai mellett művészetszervezőként és kitűnő. Neki köszönhető a Siklósi Szalon és a Baranya Art több mint évtizedes folyamatos működése, a Beremendi Betonszobrászati Szoborpark létrehozása. – olvasható Kovács Ferencről a port.hu oldalon.

Több hazai és külföldi művésztelep rendszeres látogatója és kiállító alkotója.
Festményei és grafikái számos európai és tengerentúli országba is eljutottak – Ausztria, Jugoszlávia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Románia, Oroszország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Japán, USA, Ausztrália.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.