Sajnos ma sem kerülik el Pécset a közlekedési balesetek. Délben a Magyarürögi úton ütközött össze két autó. Fél hatkor pedig a nagyárpádi városrészben történt közlekedési baleset, amint az a kiemelt fotónkon is látható.

2024.06.24. 11 óra 55 perckor közlekedési baleset történt Pécsen, mikor is összeütközött két autó. – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos oldalán.

A baleset miatt lezárták a Magyarürögi út egy szakaszát.

Karambolozott két személyautó Pécsen, a Magyarürögi úton, az Abaligeti útnál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat. A baleset miatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, amelyre hűtővíz és törmelék került. – olvasható a közleményben a katasztrófavédelem oldalán.

Fotó: Facebook/sebességmérés/útinform:Baranya/Rostás Kitti

Néhány jó tanács az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól, hogy mi a teendő közlekedési balesetek esetén!

 • Ha ön egy ilyen baleset szemtanúja vagy az önnel történik meg, ellenőrizze, hogy megsérült-e majd mérje fel az önt körülvevő veszélyeket.
 • Ha úgy látja, veszélyben van az élete, azonnal távozzon a baleset helyszínéről.
 • Hívja a 112-es segélyhívó számot, és diktálja be az esemény fontosabb, ön által ismert részleteit: a baleset leírása, helyszín, sérültek száma, észlelt-e tüzet, illetve járulékos veszélyeket. Ha a balesetben érintett tehergépjárművön veszélyt jelző tábla (téglalap alakú narancssárga tábla számokkal vagy számok nélkül), illetve bárca (csúcsára állított rombusz alakú tábla) látható, az azokon található számok, ábrák tartalmáról tájékoztassa a hatóságokat. 
 • Veszélyes áru szállítása közben bekövetkezett baleset során, ha tüzet, illetve járulékos veszélyeket (pl. gáz-, üzemanyag-, veszélyesanyag-szivárgást) észlel, minél messzebbre távolodjon el a járműtől, és ezekről a körülményekről haladéktalanul tájékoztassa a hatóságokat.
 • Amennyiben úgy értékeli, hogy nincs veszélyben az élete és az egészsége, akkor egészségügyi ismereteinek függvényében próbálja ellátni a sérülteket a mentők kiérkezéséig. A sort a legsúlyosabb esettel kezdje. Ne alkalmazzon olyan módszereket, amelyeket nem ismer tökéletesen, amelyeknek eredményében nem biztos. 
 • A sérülteket ne mozdítsa el, hacsak azok nincsenek további veszélynek kitéve, vagy a sürgős ellátás azt szükségessé nem teszi (pl. artériás vérzés).
 • A roncsokat ne mozgassa, a beszorult sérülteket ne próbálja meg kiszabadítani, kivéve, ha azok további veszélynek vannak kitéve, vagy ha az azonnali ellátás azt szükségessé teszi.
 • Próbálja megőrizni nyugalmát, cselekedjen megfontoltan.
 • Nyugtassa meg a sérülteket.
 • A kiérkezett szervekkel ossza meg a balesetről szóló minden információját.
 • Ha nem tud a baleset közvetlen közelében segítséget nyújtani, támogassa a kiérkező mentők, rendőrök, tűzoltók munkáját (pl. hozzon vizet, meleg takarókat, lámpát, segítsen a sebesültek szállításában, stb.) – egy tömegszerencsétlenségnél minden segítség elkél.
 • Kövesse a mentésben résztvevő szervek utasításait.

A jó tanácsok forrása: katasztrofavedelem.hu