Az Olaszország-Horvátország mérkőzés is ki-ki meccsnek volt tekinthető, legalábbis részben. Horvátországnak ugyanis mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy reális esélye maradjon a továbbjutásra. Az olaszoknak a biztos továbbjutáshoz viszont legalább egy pontra szükségük volt. Igaz, nekik akár egy kisebb gólkülönbségű vereség is elég lehetett, ám ez azért nem volt biztos, nem beszélve arról, hogy csoport harmadikként biztosan nagyon kemény ellenfelet kapna a TOP16-ban.

Az első félidő itt is viszonylag óvatos játékot hozott, csak 1-2 helyzettel, a horvátok nem akarták feladni a biztonságos játékot, és az olaszok sem kockáztattak feleslegesen. A félidő végül gólnélküli döntetlennel zárult.

A második félidő 53. percében aztán jött az első komoly fordulat: Horvátország egy buta olasz hibának köszönhetően büntetőhöz jutott. És bár Modric büntetőjét óriási bravúrral védte Donnarumma, de a labda egy perccel később visszakerült az olasz kapu elé. Donnarumma ekkor ismét óriásit védett, ám megint Modrichoz pattant a labda, aki másodszor már nem hibázott: megszerezte a vezetést a horvátoknak.

Az olaszok ezt követően változtattak a felfogásukon, és a következő 15 percben nagyon keményen támadtak, helyzeteket dolgoztak ki, ám gólt nem sikerült szerezni. Ezt követően azonban egyre kevésbé voltak vehemensen az olasz rohamok, és úgy tűnt, a horvátok meg tudják őrizni az előnyüket.

Ám a 98. percben megint jött a fordulat: egy utolsó pillanatos oldalpasszt követően a labda Zaccagnihoz került, aki gyönyörűen csavart a horvát kapuba. A horvátoknak ezt követően esélye sem volt, mert a középkezdés után a holland játékvezető azonnal lefújta a mérkőzést.

Spanyolország-Albánia

A másik mérkőzésen jóval kevesebb izgalom volt. Az albán-spanyol meccsen a mi szemszögünkből csak annyi volt a fontos, hogy az albánok ne nyerjenek. A spanyolok viszont már a 13. percben megnyugtattak minket, amikor is vezetést szereztek. Ezt követően újabb gól nem született.

A csoportot így Spanyolország nyerte 9 ponttal, az olaszok 4-gyel a második helyet érték el, a horvátok pedig 2-vel a harmadik helyen végeztek. Ezzel a horvátok már biztosan mögöttünk végeznek és matematikailag csak akkor juthatnak tovább, ha holnap az angolok rommá verik a Szlovéneket és Dánia is nyer Szerbia ellen (vagy a szerbek legalább 4 góllal nyernek). Ezek nem túl jó kilátások. Nekünk viszont elég csak annyi, hogy holnap az angolok megverjék Szlovéniát.

Borítókép forrása: Eurosport