Kedden hajnalban derült lesz az ég, majd a délelőtt folyamán növekedni kezd a gomolyfelhőzet, de csapadékra nem kell számítanunk Baranya vármegyében. A minimumok 16 és 18 fok között alakulhatnak, érdemes lesz szellőztetni, felfrissül a levegő. A keleti szél a délelőtt folyamán élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődik.

Kedden délután dél felől tovább növekednek a gomolyfelhők, elszórt jelleggel fordulhatnak elő záporok a térségünkben.
A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között alakulhat.
A keleti, később a délkeleti szél mérsékelt lesz. Este folytatódik a záporos idő, jelentős mennyiségű csapadékra nem kell készülni. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A minimumok 25 fok alatt alakulnak. – ígéri a mai keddre a Meteo Mecsek.

 Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig a
HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése alapján:   

Kedden is általában sokat fog sütni a nap, délnyugaton lehet több a felhő, ugyanakkor délután, estefelé északabbra is képződhetnek gomolyfelhők. Délután, estefelé először a déli országrészben, majd akár északon is kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás.

Az északkeleti szél hétfőn délután többfelé élénk, a Tiszántúlon helyenként erős lesz, kedden inkább csak élénk széllökésekre kell számítani. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.
    

A hőmérséklet hajnalban 11 és 19, kedd délután 27 és 33 fok között valószínű.

Forrás: meteomecsek.hu, met.hu

Fotó: Hegedüs Tünde

A bahir.hu oldalon folyamatosan nap mint nap, minden reggel megtalálja az aktuális napi időjárási előrejelzést és a pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.