Baranya vármegye térségében Szerdára jelentős légköri labilitás mellett változóan napos-gomolyfelhős, fülledt idő alakul ki.
A reggeli, délelőtti órákban elgyengülnek az éjszaka átvonuló zivatarok. Vékonyodik, szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Fokozódik a fülledtség.
A délután folyamán felhősödés, tornyosuló gomolyfelhőzet mellett ismét egyre kedvezőbbé válik a légköri helyzet újabb hullámban érkező, felhőszakadásokkal, jégesővel, szélviharral kísért kiterjedt viharok kialakulásához. Várhatóan ismét dél felől észak felé mozognak a vihargócok, melyek egybeolvadva nagyobb összefüggő területre is kiterjedhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 29,
szerda reggel 18,
szerda délután 30,
csütörtök reggel 18 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Csütörtökre is még fülledt, labilis időjárási helyzet látszik a legvalószínűbbnek délelőtt változó felhőzet melletti napsütéssel és elszórtan, elgyengülő záporral, majd délután, este változóan napos-gomolyfelhős időben itt-ott kialakuló hevesebb zivatargóc esélyével.

– Péntekre túlnyomórészt napos, délután mérsékelten gomolyfelhős nyári idő körvonalazódik. Elszórtan, összességében kevés helyet érintően, de ezen a napon is van esélye helyi zápor, zivatargóc kialakulásának.

– Szombatra – már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – most napsütéses, kifejezetten meleg, nyári napra van kilátás fokozódó hőséggel, illetve este, elvétve kialakuló helyi zivatargóccal.

– A vasárnapi, illetve hétfői előrejelzés továbbra is igen bizonytalan egy hazánktól északnyugatra várható hullámzó frontrendszer miatt. Egyelőre az látszik a valószínűbbnek, hogy vasárnap még marad a hőség és a napos, nyári időjárás, de növekvő légköri labilitással, majd estétől viharos zivatarok, zivatarlánc kialakulásának veszélyével. Hétfőn az áthaladó front okozhat szeles, változóan napos, elszórtan záporral, zivatarral tarkított, mérsékeltebben meleg időt. Északnyugatra látszik a leghatározottabb frissülés, míg délkeleten ezen a napon is 30 fok fölötti maximumra van kilátás.