Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.

    A Balatonfured.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint eddig 34 országból mintegy kétezer művész érkezett a nemzetközi gitárfesztiválra, amelynek szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész.
    A fesztivált két versenygyőztes fiatal koncertjével nyitják, a lengyel Andrzej Grygier a 2021-es Budapesti Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje volt, a japán Jamada Io pedig az Alessandriai Nemzetközi Gitárversenyen végzett az élen.
    Második este, csütörtökön a cseh Pavel Steidl lép fel, a harmadik estén, pénteken pedig a klasszikus gitár világából érkező szólisták, Pavel Steidl és a horvát Zoran Dukic, valamint a modern fingerstyle két német virtuóza Reentko Dirks és Thomas Fellow áll a színpadra. A fesztivál utolsó estéjén, szombaton Zoran Dukic ad koncertet.
    A meghívott zenészek, valamint Eötvös József gitárművész nyilvános mesterkurzusokat is tartanak majd délelőttönként a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában – írták.

forrás: mti