Baranya vármegyében a tegnapi nap folyamán fürdőszobában keletkezett tűzhöz, majd kisgyermek okozta tűzhöz, illetve két autó karamboljához riasztották a tűzoltókat.

Nem volt ilyen nyugodtnak mondható esetük a berceli hivatásos tűzoltóknak, ahogy azt a kiemelt fotónkon is láthatják, hiszen egy ház falának rohant egy személykocsi Szirákon, a Petőfi úton. A berceli hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból a jármű vezetőjét, illetve áramtalanították a kocsit. Az esethez mentő is érkezett. A mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel szállították kórházba a sérültet.

Az elmúlt huszonnégy órában Baranya vármegyében történt jelentősebb beavatkozásairól adott hírt hivatalos oldalán a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság..

Fürdőszobában keletkezett tűz

Elektromos zárlat okozott tüzet tegnap hajnalban Kislippón, a Kossuth utcában. Egy családi ház fürdőszobájában keletkezett a tűz, a bojler égett, a tűzoltók kiérkezésekor azonban már csak minimális tűz volt. A lakás füsttel telítődött, a falak kormozódtak. A villányi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és kiszellőztették az ingatlant. Személyi sérülés nem történt.  

Kisgyerek okozott tüzet Komlón

Kanapé égett tegnap reggel egy társasházi lakásban Komlón, a Zrínyi téren. A város hivatásos tűzoltói megakadályozták a lángok továbbterjedését, eloltották a kanapét és kiszellőztették a lakást. A tűzesetben csak az érintett helyiség károsodott – a falak kormozódtak, az ablak kitört, de a lakás többi részét nem érintette, lakható maradt. Az ingatlanban egy felnőtt és két gyermek tartózkodott a tűz keletkezésekor, az egyik gyerek egy öngyújtóval játszott, ezért gyulladt meg a kanapé. Személy sérülés nem történt.

Két autó karambolozott Pécsett

Két személyautó ütközött össze hétfő délelőtt Pécsett, a Magyarürögi úton. Az autókban összesen négyen utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A mentők kórházba szállították őket. A műszaki mentést a pécsi hivatásos tűzoltók végezték el, a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. Az útszakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotó: Facebook/baleset-info.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.