A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere. Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését – írta Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

Múlt hét hétfőn Karácsony és Vitézy Dávid is fellebbezett a Kúrián a főpolgármester-választás végeredményéről szóló NVB-határozatot. Vitézy csak két kerületben, a negyedikben és a hetedikben akarta megismételni a választást, de Karácsony az egész fővárosban.

A hosszas huzavona és újraszámolás után Karácsony 41 szavazattal nyert, ennek ellenére fenntartotta a fellebbezését. A főpolgármester a Vitézy által kezdeményezett, június 14-ei újraszámlálást elrendelő döntés törvényességét támadta, mondván, a folyamat több szempontból sem felelt meg a jogállamisági feltételeknek.

Vitézy az NVB-nek azt döntését támadja, amely elutasította a IV. és a VII. kerületben új választás kiírásáról szóló kérelmét. Ő azért szeretné e két kerületben megismételni a választást, mert szerinte az utolsó pillanatban a javára visszalépő fideszes Szentkirályi Alexandra nevét alig láthatóan húzták le a szavazólapokról.

határozatok között egyelőre nincs fent a Kúria döntése, így ezt hivatalosnak nem lehet tekinteni. Arról Karácsony nem írt, hogy Vitézy kérelmét elutasították-e, de a poszt alapján úgy tűnik, hogy igen.