Végig magabiztos versenyzéssel a harmadik helyen végzett Kunyik Botond az ifjúsági judo Európa-bajnokságon, az 55 kilogrammos súlycsoportban – olvasható a kiváló eredményről szóló híradás a Tatabányai Sport Club hivatalos Facebook-oldalán.

A Szófiában zajló eseményen Boti egy portugál, egy örmény, majd egy svájci judokát győzött le, az elődöntőben pedig a későbbi győztes orosz fiataltól szenvedett vereséget. A TSC versenyzője a bronzmeccsen szintén egy orosz ellen mérkőzött és győzött.

Radovics Mihály remek versenyzéssel a 9. helyen végzett az 50 kilogrammosok mezőnyében. Misa minimális különbséggel szenvedett vereséget.

„Boti mai bronzérme benne volt a levegőben, hiszen az ifjúsági Európa Kupa versenyeken már volt arany-, illetve két alkalommal ezüstérmes, valamint egy ötödik és egy hetedik helyet is szerzett korábban. A sorsolásnál Boti a világranglista 11. helyével a 3. kiemelt volt” – értékelte a szép teljesítményt Kunyik Zsolt, vezetőedző.

A bolgár fővárosban vasárnapig zajló korosztályos Európa-bajnokságon 14 magyar vesz részt.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.