“Magára valamit adó ember szerintünk undorral elfordul egy ilyen laptól” – írja Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjában, majd a 444-et politikai ellenfélnek nevezi.

A Hvg cikke alapján a DK végül le nem mondott elnöke egy hosszú Facebook-bejegyzésben rohant ki a 444.hu ellen, miután azon két nappal ezelőtt megjelent egy cikk A paprikajancsi visszatér 3 – Feri nem megy a kutyák közé címmel. A véleménycikknek jelölt írásban a lap szerzője az Index és az ATV közös műsorában készült Gyurcsány Ferenc-interjúból válogat ki videorészleteket, és Gyurcsány heves, dühös, olykor abszurd, érthetetlen metaforákat alkalmazó megnyilvánulásait észrevételezi. Mint fogalmaz az újságíró az egész produktum kapcsán: “Tényleg érdemes végighallgatni, persze nem úgy, mint Nagy Imre vagy Kádár János utolsó beszédét, hanem mint a magyar politikai szórakoztatóipar egyik csúcsművét.”

A pártelnök szerint azonban a cikk problémás, mert anélkül jelent meg, hogy a cikk tárgyát képező interjúról tárgyilagos beszámolót is közzétett volna. Igaz, hozzáteszi azt is, hogy ez amúgy nem is feltétlen lenne kötelessége egy lapnak.

Aztán arról ír, hogy szerinte egy normális véleménycikk az interjúban elhangzottak tényszerű, dokumentált értékelésén kellene, hogy nyugodjon, cáfolva vagy árnyalva az elhangzottakat, de a 444-es szövegnek szerinte “nincs más célja, mint erősen túláradó negatív érzelmi töltettel az interjúalany felett ítélkezni, őt kigúnyolni, hitelteleníteni, emberi, politikai mivoltában támadni, leplezetlenül, büszkén sérteni”.

Végül kijelenti, hogy az írással a lapból politikai ellenfél vált, a “444 harcra lépett ellenünk. (…) Harcának célja, hogy politikai károkat okozzon nekünk, eszköze személyünk és tevékenységünk minősítése.”

Gyurcsány Ferenc az írást és a stílust hazugnak, megalázó szándékúnak, rosszindulatúnak, hatásvadásznak tartja. Az újságíróról azt mondja, hogy az szerintük “becstelen firkász, a lapja pedig szennylap”. Odaszúrja azt is, hogy “magára valamit adó ember szerintünk undorral elfordul egy ilyen laptól.”