Miután kedden Gakpo és Malen szétszedték a románokat, az eddigi legjobb meccsüket játszó hollandok pedig simán mentek tovább a foci-Eb-n, a románoknak még maradt kedvük takarítani. A csapat makulátlan rendben hagyta maga után a müncheni aréna öltözőjét, sőt még egy levelet is hagytak vendéglátóiknak. – írja a Telex.

A Facebook-oldalán tette közzé a levelet az UEFA.

A levélben a szövetség azt írja: „Az UEFA EURO 2024 történelmünk egyik legfontosabb futballélménye volt, és örültünk, hogy Németország biztosította a színpadot. Minden meccs, minden érzelem, minden élmény összehozott minket a foci varázsa köré. Úgy megyünk el Németországból, hogy tudjuk, mindent beleadtunk Romániáért, és hálásak vagyunk mindenért, amit itt átéltünk Megtiszteltetés volt a nagy európai focicsalád tagja lenni. Nagyon köszönjük, hogy ilyen otthon érezzük magunkat! Hálásak vagyunk minden olyan létesítményért, amely hatalmas részét képezte az EURO 2024-es pozitív élményünknek. A román válogatott”

Levelét a román válogatott a saját nyelvén kívül még németül is megfogalmazta.

Az eset nem egyedi, mert a román csapat előtt már egy másik ország is híressé vált a meccsek utáni rendszeretetéről. Két éve a világbajnokságon a japánok hagytak maguk után tökéletes rendet és tisztaságot, tették mindezt az után, hogy legyőzték a németeket. A pedáns japánok például a vizes palackokat és ételdobozokat, valamint a törölközőket is mind egy helyre gyűjtötték össze. Viszont esetükben arról, hogy egyáltalán ott jártak, nem egy levél, hanem stílusosan, az országukhoz méltóan néhány origami papírdaru – Japánban a szerencse és a hosszú élet szimbóluma – árulkodott.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, szigetvári, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.