Műszaki mentéseknél avatkoztak be a Baranya vármegyei tűzoltók szerdán. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán

Kismacskát mentettek a szigetváriak

Tizenöt méter mély, kiszáradt kútba esett egy kölyökmacska szerda délelőtt Somogyviszlón, a Kossuth Lajos utcában. A kisállatot a szigetvári hivatásos tűzoltók kötéltechnika segítségével mentették ki.

Falban lévő gázvezetéket fúrtak át

Felújítási munkálatok során megsérült egy gázvezeték Pécsett, egy Siklósi úti üzletháznál tegnap kora délután. A vezeték sérülése miatt folyamatosan szivárgott a gáz, ezért a pécsi hivatásos tűzoltók a teljes épületet áramtalanították, a bent lévő huszonöt embert pedig kiterelték az utcára. A rendőrség az épület melletti bekötőutat is lezárta, míg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a gázszivárgást. Az egység kiszellőztette épületet és visszakapcsolta az áramot, ezt követően az ott dolgozók visszamehettek.  

Oszlopnak csapódott egy motoros

Beton villanyoszlopnak ütközött egy crossmotoros férfi tegnap késő este Töttösön, a Kossuth utcában. Az ütközés következtében a motorban lévő üzemanyag meggyulladt, a sofőr az út melletti füves területre esett, eszméletét vesztette. A bejelentő a tüzet egy porral oltó segítségével eloltotta, a mohácsi hivatásos tűzoltók hőkamera segítségével átvizsgálták a járművet, további beavatkozásra nem volt szükség. A tűzoltók a helyszínt világították meg, illetve biztosították azt, míg a mentősök ellátták a sérültet. A motoros súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett a balesetben, kórházba szállították. A helyszínen teljes útlezárás volt érvényben.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, szigetvári, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.