Július elseje minden évben Semmelweis-nap, az egészségügyi dolgozók napja. Ebből az alkalomból a Siklósi Kórház sok-sok éve életre keltett egy hagyományt. Szavaznak azokra a dolgozókra, akik az évben kitüntetésben, Gruber Béla díjban részesülhetnek. – olvasható a Siklósi Hírek oldalán.

A hagyomány szerint két dolgozót szoktak jutalmazni, de idén olyan szoros volt a küzdelem, hogy hárman kaptak elismerést. Az idei évben a Gruber Béla díjak a Vezetői értekezlet keretein belül kerültek átadásra.

1. díjazott: Tóth Boglárka ápolónő – Mozgásszervi rehabilitációs osztály

Tevékenységét a betegek iránti maximális elhivatottság, szakmai alázat jellemzi. Lelkiismeretes munkájával segíti az osztályon fekvő betegek gyógyulását és a szakma utánpótlás nevelését.

Munkavégzésére jellemző a pontosság és a precizitás, erről a COVID-19 járvány ideje alatt is tanúbizonyságot tett. A pontosságot, precízséget kollégáitól is elvárja. Kiemelkedő empatikus és emberséges bánásmódjával kivívta a betegek maximális megbecsülését. Rendkívüli lelkiismeretesség és tenni akarás jellemzi munkáját mind a mai napig.

2. díjazott: Pavlovicsné Kosztin Szilvia asszisztensnő – Járóbeteg szakellátás

2013 májusától dolgozik a kórházban, egy évig az osztályos adminisztrációban és a betegfelvételen dolgozott, eközben megszerezte az általános asszisztensi végzettséget. 2014-től a tüdőgyógyászat szakasszisztense. 2023-tól az ambulancia több szakrendelésére is betanult. Napi munkáját a betegek segítése teszi ki, melyet magas szakmai színvonalon, nagy rutinnal végez. Megnyerő személyisége, segítőkészsége és kitartása hozzájárul a Kórház járóbeteg ambulanciájának munkájához.

3. díjazott: Mikola Krisztián vezető ápoló – Krónikus belgyógyászati osztály

Szinte a kórház gyermekeként cseperedett fel az elmúlt 11 év alatt az ápolási hivatás útján. Itt, köztünk kezdte el az ápolással kapcsolatos tanulmányait is. A szakmai ranglétrán felfele haladva vált segédápolóból képzett szakápolóvá, majd elvégezve az Egészségügyi Főiskolát ma már diplomás ápolóként dolgozik.

Szakmai tudása magas szintű, jellemző rá az emberség és a kimagasló munkabírás. Másfél éve Ő irányítja az osztály munkatársait, vezető ápolója a Krónikus belgyógyászati osztálynak. Ennek következtében egy igen jó kollektíva alakult ki. Személyisége megnyerő, kedvessége, szeretete példamutató. Munkájával nagymértékben segíti az osztályon dolgozó két orvos szakmai munkáját.

Forrás: Siklósi Hírek

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, szigetvári, siklósi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.