Magyarország legújabb zenélő útja Heves vármegyében épül, ahol majd az Ismerős Arcok Nélküled című slágerére autózhatunk, miközben dúdolhatjuk a népszerű slágert.

Az újabb zenélő út projekten az elmúlt hetekben már dolgoznak, és bár a közösségi oldalakon terjedő posztokból arra lehetett következtetni, hogy valamilyen hiba miatt fel kellett marni az aszfaltot és újrakezdték az egészet, erről szó nincs. – olvasható a 24.hu oldalán.

A 24.hu megkereste az Építési és Közlekedési Minisztériumot, akik válaszukban azt közölték, hogy a zenélő aszfalt építési munkái jelenleg még nem fejeződtek be.

„Az eddig elkészült felfestések próbaszakaszok voltak, melyek több dallamrészletre, eltérő hangzásra készültek el, így a korábban látott állapot nem volt véglegesnek tekinthető. A próbaszakaszok alapján kiválasztásra került a megvalósítandó dallam, valamint a hangzás. A végleges dallam felfestése érdekében a külső sáv teljes szélességben történő marását és a kopóréteg aszfaltozását végzi jelenleg a Vállalkozó, majd ezt követően a legyártott sablonok segítségével történik -az új kopórétegen- a végleges akusztikus burkolati jel felfestése” – írta a lap megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A legújabb zenélő út marási, aszfaltozási, illetve a festési munkálatai két ütemben készülnek el, így várhatóan a két munkafolyamat között a forgalomterelés várhatóan hamarosan, ugyan csak ideiglenesen, de feloldásra kerül.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium még azt is írta a megkeresésre, hogy: a jelenlegi tervek szerint a burkolati jel festési munkái 2024. július végére fejeződnek be, akkor várható az érintett útszakasz forgalomkorlátozásának végleges feloldása, így akkortól szólhat az ország legújabb zenélő útján az Ismerős Arcok nótája.

Fotó: Facebook/Ismerős Arcok

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, szigetvári, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.