A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert.

    A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen.
    Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye. Majd azokat csomagszállító cégekkel a társai által megadott külföldi címekre továbbküldje.
    Ehhez a férfi kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM-kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását.
    Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból küldött egy 23 éves kínai férfit is Magyarországra. A két elkövető a VII. kerületi lakásban a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott nemzetközi csomagokat. Majd azokat külföldre továbbította.
    A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt – írta az ügyészség.
    A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag – képkeretek közé rejtve – MDMA-t tartalmaz, ezért azt a határrendészek kicserélték. És ellenőrzött körülmények között, úgynevezett tárgycsapdaként, már egy másik csomagot küldtek tovább a VII. kerületi címre.
    A rendőrök az átvétel után elfogták a két kínai elkövetőt. A nyomozó hatóság a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le. Amelyek hatóanyagtartalma több mint kétszázszoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.
    A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést és kiutasítást indítványoz.
    A vádlottak letartóztatásban vannak – áll a közleményben.

További hírek, információk itt!

forrás: mti