A Puskás Akadémia az ukrán Dnyipro-1-gyel csapna össze a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában, de a sport.ua beszámolója alapján erősen kérdéses, hogy a felcsútiak ellenfele ki tud-e állni a július 25-i, illetve augusztus 1-ji mérkőzésekre – írja a Nemzetisport.

„Elérkezett az X-nap. Ismertté vált a Dnyipro-1 sorsa” – fogalmaz címében az ukrán lap, amely úgy értesült, hogy megszűnik a klub.

Részletezték, hogy a dnyiprói csapat befektetőkeresése nem járt sikerrel, ezért az újjáalapított klub hasonló sorsra jut, mint elődje, az FK Dnyipro – amely 2018-ban jelentett csődöt, mert nem fizette ki a játékosoknak és stábtagoknak ígért pénzbeli kártérítést –, s már csak papíron létezik az FK Dnyipro-1.

A sport.ua arról is beszámolt, hogy a klubnál maradó játékosok új csapatot kereshetnek maguknak, s nem terveznek összegyűlni a csapat központjában, ahogy edzőtáborba sem mennek. Sőt, a sorsdöntő bejelentést sem teszik meg, ugyanis – mint a sport.ua fogalmaz – nincs, aki összegyűljön és nincs, aki bejelentse a döntést.

Kitértek arra is, hogy múlt héten a klub még bejelentette, hogy az érintettek teljes bérét kifizeti, végül a játékosok és a stábtagok annak csak egy kis részét kapták meg.

A két csapat Dnyipro-1 pályaválasztásával rendezett mérkőzését egyébként Kassán vívnák a felek.

Mi lesz, ha megszűnik az ellenfél?

Az UEFA rendelkezései erre az esetre nem egyértelműek. Tulajdonképpen két lehetséges forgatókönyv van erre az esetre. Az egyik, hogy a párharcban a Puskás Akadémia játék nélkül továbblép. Ebben az esetben a harmadik körben kapcsolódna be a csapat a Konferencia Ligába, ráadásul hozva a Dnyipro koefficiensét, kiemelt csapatként.

A másik lehetséges opció, hogy az engedélyezik Ukrajnának, hogy másik csapatot delegáljon. Ez a csapat első körben a hatodik helye végző FC Polissya Zhytomyr lenne. Könnyű ellenfélnek ők sem nevezhetők, húszmilliós keretértékük van, és biztosan eléggé megizzasztanák a felcsúti csapatot a továbbjutásért vívott küzdelemben. Viszont azért kétségkívül könnyebb ellenfél lenne, ráadásul valószínűleg nem is úgy készültek, hogy két és fél hét múlva már tétmérkőzést játszanak.