Ahogyan néhány nappal ezelőtt arról írtunk, az U18-as magyar vízilabda válogatott egy pécsi játékos, Tóth András remek játékával (is) 13-12-re legyőzte Görögországot és a legjobb négy köze jutott. Tegnap pedig nem túl nagy különbséggel, ám a meccset végig kontroll alatt tartva Olaszországon is sikerült felülemelkedni. Ma éjfél után nem sokkal pedig az örök rivális Szerbia ellen játszhattak a döntőben. Az a szerb csapat ellen, akiktől ha csak egy góllal is, de a csoportmérkőzésen kikaptak.

A mai mérkőzés azonban más volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a magyar csapat szinte végig vezetve a mérkőzést, nyugodtan, kiegyensúlyozottan játszott. Egyetlen komolyabb megingás volt, amikor 7-4-es állás után 3 szerb góllal 7-7 lett, itt joggal félhettünk attól, hogy esetleg lendületbe jönnek déli szomszédaink. Ám a csapat visszavette a vezetést, amit már nem adott ki a kezéből. A meccs végül 12-10-es magyar győzelemmel zárult.

Ezzel a magyar ifiválogatott meg tudta védeni a világbajnoki címét! Reménykedhetünk a hasonló folytatásban tőlük a jövőben a korosztályos világversenyeken.