Másfél hete elég kritikus cikket írtam a Sétatér Fesztivál utáni buszközlekedésről. Ezek után kíváncsi voltam a Fény Fesztivál alatt is, hogy mi lesz, márcsak azért is, mert a Tüke Busz most megígérte, hogy több buszt fognak küldeni és nagyobb mennyiségben lesznek csuklós buszok. Erre kíváncsi voltam.

Sajnos csütörtökön és pénteken nem voltam itthon, így a szombat volt az első nap, amikor meg tudtam nézni a Fesztivált, és akkor is csak este. Végül a 23.36-os buszt szemeltem ki beutazásra és 01.10-essel az Autóbusz-állomásra a visszautat.

Az odaútra végül 23.39-kor érkezett a busz, de ez nem egy vállalhatatlan késés. Ez is egy csuklós busz volt, igazából feleslegesen, mert ezen 3-4 ember ment be összesen, de nyilván arról van szó, hogy a Kertvárosba érkező busz ment vissza a belvárosba.

Visszafelé 1.10-kor ismételten egy csuklós érkezett. Mire az Autóbusz-állomás megállóhoz ért, addigra már eléggé tele volt, de ez a napközbeni csúcshoz hasonló telítettség volt, nem az, amit több ízben láttunk, hogy fizikailag nem fér fel rá ember. Tehát összességében ez már elegendő volt, hogy az igényeket kezelje.

Másnap már fél 10-re bementem a városba, a napközbeni járattal nem volt semmi gond. Visszafelé 0.15-kor szálltam fel az Árkádnál, ahova rögtön kettő darab 973-as buszt is küldtek, egy simát és egy csuklóst. Szerintem ez már sok volt kicsit, legalábbis a csuklós busz, amire én felszálltam, egyáltalán nem volt tele, de így tényleg kényelmesen haza lehetett utazni.

Összességében bár csak 2 napot láttam és nem az összes járat, de amit megtapasztaltam, az alapján ezúttal sikerült elérni azt, hogy megfelelő mennyiségű és nagyságú busz menjen éjszaka a városi fesztiválon. Nem tudom, hogy a korábbi kritikus cikkeim ezt mennyire határozták meg, de ha volt ebben szerepe, akkor örülök. Remélem, ezek után a jövőben sem lesz gond a Fesztiválokon a buszközlekedéssel.