Csütörtökön hajnalban derült lesz az ég felettünk, az északi szél többfelé élénkül meg, majd a déli órákra veszít erejéből. A hajnali minimumok 23 és 25 fok között alakulnak, többfelé trópusi éjszakánk lehet. A délelőtti óráktól újból erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, de csapadék nem várható. A hőmérséklet már a kora délelőtti órákban elérheti a 30 fokot. Az UV-B sugárzás extrém erős lesz, rövid időn belül könnyen leéghetünk.

Délután tovább növekednek a gomolyfelhők, de az előző napokhoz képest csak kisebb területen alakulhatnak ki hő zivatarok a térségünkben. A hőmérséklet maximuma 36 és 38 fok között alakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. Az UV-B sugárzás extrém lesz, így, ha napon tartózkodunk akár rövidebb időt is, érdemes magas faktorszámú naptejet használni, illetve fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg vizet. Estére a napközben fejlődött gomolyok összeesnek, gyengén felhős időnk lesz. A hőmérséklet 30 fokig esik vissza.

Pénteken gyengén felhős időre ébredhetünk, de a délelőtti óráktól erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, csapadék viszont nem várható. Az északi szél északkeletire vált, de marad mérsékelt. A hajnali minimumok 23 és 25 fok közelében alakulhatnak. A hőmérséklet már a kora délelőtti órákban elérheti a 30 fokot. Az UV-B sugárzás extrém erős lesz, rövid időn belül könnyen leéghetünk.

forrás: Meteo Mecsek