Az már kedden eldőlt, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság egyik döntőse Spanyolország lesz, miután hátrányból fordítva 2-1-re legyőzték Franciaországot. Tegnap este pedig Anglia és Hollandia játszotta a második elődöntőt.

A hollandok nagyon hamar megadták a mérkőzés alaphangját, Xavi Simons estében lőtt óriási gólt. Az angolok azonban a 18. percben válaszoltak, igaz, egy VAR után megítélt, többek által vitatott büntetővel. Ez azonban nem zavarta az ítélet-végrehajtó Harry Kanet, aki a büntető értékesítette. A félidő nagy részében ezután az angolok aktívabbak voltak, de újabb gólt nem szereztek, így 1-1-es állásnál vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő elején aktívabbá váltak a hollandok, ám a veszélyesebb helyzeteket az angolok alakították ki, sőt, egy lesgólt is szereztek. Az egész meccset nézve ugyanakkor inkább az érződött, hogy egyik csapat sem akar felesleges kockázatot vállalni. Ám amikor már mindenki lélekben a hosszabbításra készült, jött a csattanó: a csereként beálló Ollie Watkins, aki 29 évesen először szerepel felnőtt világversenyen, védőjét megverve pazar góllal vezetést szerzett. A maradék két percben pedig már nem tudott Hollandia felpörögni.

Ezzel eldőlt, hogy 2021 után Anglia ismét EB döntőt játszik az eddig hibátlan spanyolokkal. A mérkőzésre vasárnap este 21 órakor kerül sor.