Puskás-Dallos Péter maga is egy tehetségkutató műsorban bukkant fel, de mostanra legtöbben talán az X-Faktor korábbi mentoraként ismerik. Ám a televíziós tevékenysége mellett játszik színházban, folyamatosan koncertezik és mostanra már egy közel egyéves kisfiú édesapja is. Június végén ő és zenekara, a The Biebers is részt vett a Sétatér Fesztiválon, és bár a koncert előtti feladatok és a hangbeállítások sok idejét elvették, egy gyors interjú erejéig szerkesztőségünk rendelkezésére állt.

Ha megnézzük az idei Sétatér Fesztivál fellépőit, közvetlen előtted egykori mentoráltad, Dánielfy Gergő lépett fel, tegnap pedig az X-Faktor egy másik felfedezettje, Paulina. Milyen érzés neked az egykori mentoráltakat színpadon látni?

Jóleső érzés látni a sikereiket, hallani a koncertjeiket, hogy milyen ovációval fogadják őket , mennyire szeretik az emberek a dalaikat. Ráadásul Gergő és Paulina koncertjét is láttam: nagyon jó produkciók jó zenekarokkal, és az ember büszke, hogy nem csak a hype viszi el vagy az, hogy az X-Faktorban voltak, hanem tényleg önmagukért szeretik őket. Büszkeséggel tölt el, hogy sikerült olyan embereket felfedezni, akik hozzátesznek valamit a magyar zenei élethez.

Fotó: Hegedűs Tünde

Neked van valamilyen pécsi kötődésed vagy emléked?

A keresztszüleim pécsiek, így gyerekkoromban rengeteget jártunk ide, sok kötődésem van a városhoz. Emellett apukámnak a Pécsi Színház volt az első, ahol az egyetem után játszott, és bár nem sokat volt itt, de azért ez is ide köti. Az anyósom itt tanult egyetemen, ha jól tudom, azt is mondja, hogy Pécs a második otthona.

Műsort vezetsz, családapa vagy, színházban szerepelsz, Ekanem Bálintnak szólódalai jelentek meg, és ő is játszik színházban. Hogyan lehet összhangba hozni ennyi egyéni feladatot a zenekari fellépésekkel?

Abból a szempontból nem olyan nehéz, hogy a koncertezés az egy szezonális munka, főleg a nyárra kell figyelni, ilyenkor járunk koncertezni, ilyenkor fenn kell tartani a csütörtök-péntek-szombat estéket, amikor valószínűleg fellépés lesz. Ehhez már hozzászoktunk, 9–10 éve járunk koncertezni, megszoktuk a szervezést, vannak rutinjaink, bejáratott reflexeink, hogy mire kell figyelni, és eddig nem volt ebből gond. Amikor az X-Faktorban voltam mentor, az egy masszívabb időszak volt, kevesebb koncertet lehetett szervezni a forgatási napokra, de néha még azt is meg tudtam oldani, hogy nappal forgattunk, este pedig a zenekarral koncerteztünk. Illetve olyan is volt egyszer, amikor Ekanem Bálint érkezése nagyon utolsó pillanatos volt, gyakorlatilag úgy érkezett, hogy már ment az intró. De azóta már ilyen nincs.

Fotó: Hegedűs Tünde

Az elmúlt évben a zenekarnak számos női énekessel – Lábas Viktória, Orsovai Renáta, Trokán Nóra – jelent meg közös dala. Ez egy tudatos koncepció volt?

Ők mind a barátaim, emellett azt éreztem, hogy hozzá tudunk egymáshoz tenni zeneileg. Szeretem és nagyra tartom őket emberként, énekesként, dalszerzőként, ezért nagyon nagy öröm, hogy ezek a közreműködések létrejöttek.

Nem volt bennem, hogy minden áron énekesnőkkel dolgozzak együtt, ahogy abban sem volt tudatosság, hogy ezek a dalok néhány hónapon belül készültek el,  egyszerűen csak így jött ki a lépés. Nem is szoktam ilyen téren előre tervezni, szerintem fontos, hogy organikusan jöjjön a dal és a közös produkció.

Van-e kedvenc dalod a The Biebers-slágerek közül?

Azért nincs, mert mindegyik dalhoz egy emlék kötődik, és ezeket hallgatva feljönnek arcok, pillanatok, érzések. Most meg már 10 év távlatából a nosztalgia is előjön, hogy milyen más volt az életem régebben, és bár így visszatekintve nem is olyan sok az a 10 év, mégis hatalmasat fordult velem a világ. Most már apuka vagyok, családom van, de vannak barátok, akikről szólnak egyes dalok, és akiket már elsodort mellőlem az élet. Ezeket például érdekes újra meghallgatni.

Mik a zenekar jövőbeli tervei?

Rengeteg ötletünk van, hiszen nagyon sok változáson mentünk át az elmúlt időszakban, tagcserék voltak mind dalszerzői- és háttérfronton, mind a színpadon. Ez felfrissítette a zenekart és új lendületet adott. Hamarosan jön az új lemezünk is, amire most már gőzerővel készülünk – leginkább rajtam múlik, hogy végre felénekeljem a dalokat, de most már hamarosan meglesz, és a közönség hallhatja a The Biebers legújabb lemezét, amit én Biebers Plusnak hívok. Remélem, nekik is tetszeni fog.

Köszönöm szépen az interjút!