Kölyök és Dörnyei Szabi lép fel jövő hétvégén az Escargoban

A Made in Pécs Fesztiválok két nagyon népszerű fellépője Dörnyei Szabi és Nemes Gábor „Kölyök”. A két gitáros produkciójára általában megtelik Made in Pécs, sőt, nagyon sokan be sem férnek. A korábbi években csak külön-külön léptek fel, de idén és tavaly már egy 20 perces közös produkciójuk volt az est során.

Nagy öröm azok számára, akiknek ezek a rövidke fellépések nem elégségesek, hogy március 8-án ismét hallhatjuk a párost, méghozzá az Escargo Szobaszínházban, ezúttal egy hosszabb – másfél órás – fellépés erejéig.

Kikről is van szó?

Nemes Gábor, művésznevén Kölyök a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában klasszikus gitár szakon érettségizett, majd előadóművész mester diplomáját 2010-ben szerezte Szilvágyi Sándor Liszt-díjas gitárművésznél. A komolyzene mellett az etno-folk és fingerstyle műfajokban is otthonosan mozog, szólóban és különböző világzenei formációk tagjaként koncertezett itthon és külföldön egyaránt. A Fülesbagoly Tehetségkutató győzteseként ismertté vált művész játékában a didgeridoo, ének, beatbox és loop pedál használata is megjelenik, így teremtve egyedi hangzásvilágot.

Dörnyei Szabi kiskora óta gitározik, és jelenleg is több művészeti, zenei projektben vesz részt. Első szólókoncertjét 2014-ben, az Ördögkatlan Fesztiválon adta, azóta számos fesztiválon és klubban lépett fel. Műsorában kedvenc magyar és külföldi előadók dalainak feldolgozása hallhatók, saját számokkal és jazz standardekkel fűszerezve. Repertoárjában a Kispáltól a Beatles-en át egészen a magyar népdalokig terjed a skála, looper pedál segítségével hozva létre gazdag zenei textúrákat.

Terítéken a gasztronómia

A koncert mellett az Escargo szokás szerint vacsorával is kedveskedik az azt igénylő vendégeknek. Ezúttal háromféle tálból lehet választani.

A Tapas-tál számos apró finomsággal lepi meg a vendégeket: ínycsiklandó olívabogyók, füstölt sonka, sült paprika, egy kis érett sajt, és zamatos aszalt gyümölcsök kerülnek a tálra. A B. Rollitos de jamón y mango tál a sonkatekercsek világát ötvözi a mangóval, egy kellemes mediterrán egyveleget idézve elő. Míg a Bruschetta a legkülönbözőbb – paradicsomos-olívás, diós-kéksajtos, paprikás-parmezános, chillis-fetás – szendvicsekkel várja a vendégeket!

Az eseményről bővebben tájékozódni itt lehet.