Szerdán a világelső Novak Djokovics három szettben legyőzte Fucsovics Mártont a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjében. Boris Becker a BBC televíziós szakértőjeként dolgozott a mérkőzés közben, arra azonban aligha számított, hogy utána szexizmussal vádolják majd.

Történt ugyanis, hogy a hatszoros Grand Slam-torna-győztes teniszező – aki korábban Djokovics edzője is volt – Fucsovics párjáról is szót ejtett.

A stúdióban Becker azt mondta, hogy „úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos.”

A közvetítésben az első számú magyar játékos kedvesét többször is megmutatták, John Inverdale kommentátor be is mondta, hogy Böszörményi Anettről van szó. – írja az index.

Emiatt többen is szexizmussal vádolták meg az egykori tenisz-csillagot.

A Women in Sport and Perception Agency (amely a sportban való egyenlőség kérdésével foglalkozik Nagy-Britanniában) azon a véleményen van, hogy Becker megjegyzése egyáltalán nem helyénvaló.

A Daily Mail újságban is megjelent egy írás, miszerint a szervezet elnöke, Stephanie Hilborne szerint „ha két férfi így beszél egy hölgyről, ráadásul élő adásban, az már túl sok”.

Böszörményi Anett valóban szép nő. Persze ez ízlés kérdése, de én férfiként – Boris Beckerhez hasonlóan – azt gondolom róla, hogy kifejezeten csinos, ahogy valóban a magyar nők többsége is az. Ez szexizmus lenne? Ha igen, akkor büszkén vállalom, hogy szexista vagyok, úgy látszik ebben a progresszív világban ha szépnek nevezünk egy szép nőt, akkor szexisták leszünk. Ki érti ezt?