Több forrás is biztosan állítja, hogy Mészáros Lőrinc Várkonyi Andreával közösen indultak útnak, hogy a messzi és egzotikus Maldív szigeteken pihenjék ki az év fáradalmait. Nem csoda, Mészáros idén is rengeteget dolgozott, vagyona a becslések szerint 1,3 milliárd dollárra tehető.

A fullank.hu szerint:

December 26-án szállt fel Budapestről az a magángép amelynek fedélzetén tizenegyen indultak pihenni, nyaralni, szilveszterezni. A  vállalkozóhoz közeli forrásból tudjuk, hogy Mészáros Lőrinccel utazott a korábbi tévés, Várkonyi Andrea annak kislánya, sőt a kislány barátnője is.

Este indultak a repülőn aludtak a kilenc órás út után a maldív-szigeteki Male repterén szálltak le először, majd a formaságok elintézése után egy másik maldív-szigeteki reptéren landoltak, mert csak ott maradt hely a repülő parkoltatására. Onnan egy motorcsónakkal mentek pihenésük helyszínére, ahol kilenc napig maradnak. A repülőgép személyzete is – az amerikai és német pilóta, valamint a légiutas kísérő-, a szigeten várja a visszaindulást. Azt pedig már Várkonyi Andreához közeli forrásból tudjuk, hogy a belgyógyász végzettségű orvos legalább öt hónapos terhes és nagyon valószínű, hogy az apa a már elvált Mészáros Lőrinc.