Legalábbis a Magyar Orvosok Szakszervezete ezt a javaslatot tenné, derült ki Daróczy-Gaál Ágnes a szervezet alelnökének a szavaiból, amit az  InfoRádiónak mondott el. Mint ismert, a magyar társadalom jelentős része nem kér a Covid elleni oltásból, és mindez komoly fennakadásokat jelenthet. Már Orbán Viktor is nyíltan beszélt róla, hogy csak akkor várhatóak lazítások, ha elegendő vakcina kerül bedásra, és a harmadik hullámot is csak így kerülhetjük el.

Az alelnök szerint, akik dolgoztak koronavírusos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, Daróczy-Gaál Ágnes azt is elmondta a rádiónak, hogy „érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek”. Azt is hozzátette,

ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Szerinte így már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen.