Ma délután Pécsett évindító sajtótájékoztatót tartott Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Csizmadia Péter, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője és Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület képviselője.

Az évértékelő beszédben az önkormányzat és a kormány tavalyi évben nyújtott teljesítményét elemezték a résztvevők, akik nem meglepő módon az önkormányzat teljesítményét alul- míg a kormány teljesítményét felülértékelték.

„A kormányzat messze a vállalásain felül segítette a pécsi tervek megvalósulását” – kezdte a sajtótájékoztatót Hoppál Péter.

Szerintük míg a kormány több tízmilliárdos támogatást adott fejlesztésekre, addig az önkormányzat felérte a tartalékokat és nem alkották meg a következő időszak városfejlesztési stratégiáját sem.

Bár Hoppál Péter a saját és a Fidesz munkáját ”jelesre értékelte” és nem talált benne semmilyen kifogásolható pontot, akadnak olyanok, akik ezt másképp látják.

Keresztes László Lóránt, az LMP-Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője Facebook posztjában sorolta fel kritikáit Hoppál Péter politikai tevékenységével kapcsolatban, és nyílt vitára hívta az országgyűlési képviselőt.

„Ebben a válságos időszakban nagy szüksége lenne Pécsnek / Baranyának arra, hogy minden képviselő, pártállástól függetlenül kiálljon a város és a megye mellett. A Fidesz/KDNP képviselői erre nem hajlandóak. Rám ebben az évben is számíthatnak a pécsiek, baranyaiak, továbbra is a térség ügyeinek legaktívabb képviselője leszek. Elismerésnek tartom, hogy múlt évben egy államtitkár már azzal támadott meg az Országgyűlésben, hogy PÉCS lobbistája vagyok. Ez így lesz ezután is” – fogalmazott bejegyzésében Keresztes László Lóránt.

Keresztes vitára hívta Hoppált