Szarkasztikus közleményben reagált Hoppál Péter tegnapi szavaira a Mindenki Pécsért frakció, melyet változatások nélkül közlünk Önökkel!

Tisztelt Hoppál Péter,

örömmel olvastuk a keddi sajtótájékoztatójáról szóló híradásokat. Ezek szerint Ön jelesre értékelte a kormány 2020-as teljesítményét Péccsel kapcsolatban, egyebek mellett mert a november-decemberi kormánydöntéseknek köszönhetően máris 30 milliárd forint hömpölyög a város utcáin, különböző fejlesztések képében. Szívet melengetők voltak azok a mondatai is, amellyel saját teljesítményét illette, hiszen elmondása szerint száznál több konkrét tárgyalás volt az ára annak, hogy a város máris ennek a mesés támogatásnak a boldog tulajdonosa lehet.

Nem fogunk számháborúzni, ha Ön szerint a pécsieknek máris 30 milliárd okuk van az örömre, ám legyen, de örömmel vennénk, ha rávilágítana: pontosan miből áll össze ez a derék összeg.  

Lenne még egy aprócska kérésünk. Magyarország Önnél jelesre vizsgázott kormánya karácsony előtt néhány nappal további mintegy 2 milliárd forinttal rövidítette meg Pécset, amikor a kis- és középvállalkozások iparűzési adójának felét egyetlen mozdulattal kikanalazta az önkormányzat zsebéből. Az lenne ezzel kapcsolatban a tiszteletteljes kérésünk, hogy Ön, mint a pécsiek érdekeit a Parlamentben képviselni hivatott személy, járjon közbe a kormánynál, és érje el, hogy az állam kompenzálja ezt a húsbavágó elvonást.

Az Ön által kilobbizott, bár kissé misztikus 30 milliárd forinthoz képest ez bagatell összeg. Nyilván sok fáradtságot sem okoz, hogy a száz feletti, Pécs érdekében folytatott tárgyalás legyen még eggyel több. Türelmetlenek sem vagyunk, sőt: azt kérjük, hogy Ön jelöljön ki az eredmény elérésére saját magának egy tetszőleges, 2021-es határidőt.

Cserébe nem egyszerűen jelesre, hanem csillagos ötösre változtatjuk a kormány osztályzatát, és természetesen az Önét is.

A Mindenki Pécsért frakciói”