A magyar társadalom megosztottsága nem újkeletű, így nem meglepő, hogy a koronavírus elleni oltás kapcsán is ketté szakadt az ország: oltáspártiakra és oltásellenesekre. Utóbbiakra akadtak ki a magyar mentők, lévén néhányan a kollégáik halálát kívánták, amiért azok saját biztonságuk érdekében beoltották magukat.

Valamit ideje tisztázni. A vírus létezik. A vírus veszélyes, nagyon sokan halnak meg. Az már más kérdés, hogy szükséges-e ekkora szigor, de a szigorról a kormány döntött, a kormányt pedig a nép ruházta fel hatalommal. Világos és egyértelmű, hogy normális életet addig senki, hangsúlyozom, senki nem fog élni ebben az országban, amíg mindenki – értsd a vírusellenesek is – meg nem kapja az oltást. Ennek lehet örülni, vagy nem örülni, de attól ez még tény. Lakosságarányosan így is brutálisan sokan haltak meg nálunk, többen, mint szinte bárhol máshol a világban, egy évvel a választás előtt egyetlen épeszű kormány sem engedheti el a gyeplőt, és szabadíthatja rá még jobban a járványt a lakosságra. A vakcina a kiút. Az egyetlen kiút.

A vakcina, amiben nem méreg van. Amiben nincs „mikrochip, hogy Bill Gates irányítson minket”, ami nem okoz autizmust, nem nő ki tőle a harmadik lábunk, nincs globális háttérhatalom, ami valamiféle titkos, földalatti gyűlésen eltervezte, hogy genocídiumot követnek el. Ezek kitalációk, olyan emberek fejéből, akik vagy szándékosan ártani akarnak másoknak, vagy egészen egyszerűen súlyos tévképzetekkel élnek együtt. Mindannyian unjuk az otthonülést, mindannyian unjuk, hogy nem mehetünk el közösségbe, hogy maszkban kell járni, a vállalkozók még inkább unják, hogy hónapok óta nincsenek bevételeik, ha szeretnénk, hogy mindez megszűnjön akkor nincs mese, szükség lesz a védőoltásra. A védőoltásra, amin szakemberek hada dolgozott, a legmagasabban képzett orvosok, virológusok, biológusok, gyógyszerészek, kémikusok fejlesztették ki, rendkívül szigorú protokollok mentén. A védőoltás, ami rengeteg ember életét mentette meg. Egy Budapestnyi ember hunyt már el a koronavírus miatt, abban talán mindannyian egyetértünk, hogy több értelmetlen halálra nincs szükség.

Egészen egyszerűen nem lehet mást írni, mint gusztustalan, ahogy néhány ember az OMSZ oldalára kommentet írt. Nem véletlenül háborodtak fel a mentősök, akik egyébként értünk vannak, értünk dolgoznak, értünk küzdenek, télen-nyáron, hidegben-melegben, karácsonykor, szilveszterkor, mindenkor. Ahogy az OMSZ szóvívője fogalmazott:

„Egy fehérvári targoncás például 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért bajtársaink “pénzért chip-eltetik magukat”, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. A biztosítékot végül az a karcagi tanár csapta le, aki a képen szereplő bajtársunk halálát kívánta, amiért az beoltatta magát.”

Én szégyellem magamat, helyettük is. A mentőknél dolgozóknak pedig továbbra is köszönjük, a sokszor hálátlan munkát, amit értünk végeznek!