Magyar idő szerint szombat hajnalban a Twitter bejegyzésében közölte, hogy végleg felfüggesztette Donald Trump fiókját, „az erőszak további felbujtásának kockázatára” hivatkozva.

Card

Ahogy előző cikkünkben megírtuk, a héte több közösségi platformmal egyetemben a Twitter is felfüggesztette Trump fiókját, miután az általa felhergelt tüntető tömeg megrohamozta a Capitolium épületét, ami több halálos áldozatot követelt. A közösségi oldal üzemeltetői ezzel a szankcióval figyelmeztették Trumpot, hogy  örökre felfüggeszthetik az általa kezelt fiókot, ha a közösségi elleni úszítást továbbra is folytatja.

A kongresszus hitelesítette az eredményt: hivatalosan Joe Biden az elnök

A tiltás után született az a két bejegyzés, ami miatt Trump fiókját végleg felfüggesztették:

  • „Annak a 75 millió amerikai hazafinak, aki rám, az ‘AMERIKA AZ ELSŐ’ és a ‘TEGYÜK ÚJRA NAGGYÁ AMERIKÁT’ [politikára] szavazott, ÓRIÁSI SZAVA lesz a jövőben. Semmilyen módon vagy formában nem lehet velük tiszteletlenül és igazságtalanul bánni!!!”
  • „Azoknak, akik kérdezték, nem fogok elmenni az elnöki beiktatásra január 20-án.”

Egy blogbejegyzésben a Twitter részletezte a mai döntés mögött meghúzódó indoklást: „A hét borzalmas eseményei kapcsán szerdán egyértelművé tettük, hogy a Twitter-szabályok további megsértése potenciálisan ezt a cselekvést eredményezi”.

A volt elnök 2009. május 4-én posztolt először a Twitterre, mára 88,7 millió követővel rendelkezett és 56 571 bejegyzést tett közzé. Köztük számos meghökkentő, zavarba ejtő vagy épp nevetséges bejegyzést láthattunk:

  • Trump még 2016-ban bejelentette, hogy falat épít a déli határon, amit Mexikóval fizettet ki.
    Mexico will pay for the wall!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 1, 2016
  • Azt állította, hogy Barack Obama lehallgató készüléket helyezett el a Trump Tower épületben, hogy lehallgathassa őt.
    Terrible! Just found out that Obama had my „wires tapped” in Trump Tower just before the victory. Nothing found. This is McCarthyism!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 4, 2017
  • 2018-ban kiposztolta, hogy simán meg tudná verni Joe Bident, aki el is sírná magát.
    Crazy Joe Biden is trying to act like a tough guy. Actually, he is weak, both mentally and physically, and yet he threatens me, for the second time, with physical assault. He doesn’t know me, but he would go down fast and hard, crying all the way. Don’t threaten people Joe!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 22, 2018