Új rendvédelmi központ jött létre Pécs-Keleten, erről pedig Péterffy Attila polgármester is beszámolt.

„Az előzetesen meghirdetett városvezetői programomnak megfelelően tavaly tavasszal elfogadtuk a város közbiztonsági cselekvési tervét, ennek része volt egy közbiztonsági centrum kialakítása” – kezdődik Péterffy Attila közleménye.

Azt is elmondja a polgármester, hogy a statisztikák alapján Pécs keleti városrészében a legtöbb a bűnügy, ezért az integrált, országosan is egyedülálló központot végül Meszesen alakították ki. Ennek célja az, hogy a rendvédelmi szervek jelenléte összehangolt és folyamatos legyen a környéken, mert ezzel javulhat a közbiztonság a városrészben. Továbbá fontos küldetése a centrumnak, hogy a környéken élők helyben tudják jelezni panaszaikat a rendvédelmi szerveknek, így azok gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni.

Péterffy azt várja a központ működésétől, hogy még élhetőbbé válik a városrész. A közel 130 négyzetméteres helyiségében egy teljesen új irodakomplexum jött létre, amelyben helyben kapott a rendőrség körzeti megbízotti irodája, a közterület-felügyelet helyisége és a városrészi polgárőr egyesület bázisa. A beruházás keretében három darab, irodával, raktárral, konyhával és mosdókkal ellátott irodakomplexum került kialakításra.

Azt is megtudtuk, hogy korábban italbolt volt az épület, ám az 56 millió forintos felújításnak hála, ma már a rend őrei vehetik azt igénybe.

Fotók forrása: Pécs MJV Önkormányzata