Szeptember volt, éppen csak elkezdődött az új egyetemi szemeszter, a gólyák még szinte meg sem érkeztek a karokra, amikor a Pécsi Tudományegyetemen egy matematika előadáson legendás eset történt. Az oktató, némileg lassabban mondta el, hogy 0,5 négyzete mennyi, Lajos Balázs pedig kissé türelmetlenül, és nagyon meggondolatlanul beszólt az oktatónak:

„csak kinyögted”

Ezzel normál esetben nem is lett volna gond, ha a mikrofonja nem lett volna bekapcsolva. De be volt, az internet pedig szó szerint felrobbant az esettől. Mémek százai születtek, a fiatal pécsi egyetemista hallgatói körökben legendává vált.

Az igazság pillanata azonban múlt héten jött el. Oktató vs Lajos Balázs. 0.5 négyzete vs csak kinyögted. Vizsgán néztek farkaszemet a felek, azonban hősünk jött, látott és győzött: tegnap boldogan közölte a hírt, hogy sikerült a vizsgája, mondhatni, csak kinyögte azt a kettest.

Ezúton is gratulálunk neki, a magyar egyetemistának, akinél jobban innentől kezdve senki sem fog figyelni a mute gombjára a laptopján.