Lengyelországban is fellázadtak a vendéglátósok, vállalkozók a kormány intézkedései ellen. Ugyan a lengyel kormány fenntartja a szigorú korlátozásokat, a vendéglátósok nem bírják tovább zárva tartani az üzleteiket, sem a bérleti díjakat sem az alkalmazottak béreit nem képesek már fizetni, ezért döntöttek úgy, hogy szembe mennek a lengyel kormánnyal.

A lengyel források szerint a közelmúltban a zárlat alkotmányellenes mivolta miatt egy fodrász javára döntött a bíróság — ez pedig megadta a kezdő löketet a “Mi kinyitunk” mozgalomnak. A legtöbb vállalkozó úgy döntött, hogy már a potenciális büntetés sem érdekli, ha nem nyitnak ki, akkor egyszerűen végleg csődbe mennek.

Azt is elmondták, hogy a lehető legszigorúbban figyelnek a biztonságra, üzleteikben kötelező lesz a maszk és a távolságtartás, de ahogy fogalmaztak

„Eddig bírták és nem tovább”

Ahogy már mi is megírtuk, ilyen kezdeményezés Magyarországon is létrejött, igaz egyelőre még gyerekcipőben jár: eszerint itthon január 25-én nyithatnának ki a vendéglátósok, természetesen önkényesen, szembe menve a kormány intézkedéseivel.