Összesen százhét tanár írta alá azt a tiltakozó levelet, melyben arra kérik az egyetemet működtető kuratóriumot, ismerjék el az őszi félév teljesítményeit, ahol a hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal tudják igazolni.

Az SZFE tanárai ragaszkodnak az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez, ahogy ahhoz is, hogy az őszi szemeszter legyen lezárva a Neptun rendszerben történő adminisztratív manipuláció nélkül.

Szerintük az új vezetés nem veszi figyelembe a Fővárosi Törvényszék 105.K.708.006/2020/3. számú, december 18-án kelt végzését, amely egyértelműen elrendeli a Kuratóriumnak az oktatást megtiltó, november 27-i döntésére a teljes halasztó hatályt. A kuratórium december 22-én megismételt döntése nem veszi figyelembe a döntést.

A félévet lezáró vizsgák jelenleg is zajlanak. A tanárok egy része tegnap, értesítés nélkül visszakapta a Neptun hozzáférését, de ők sem tudják a vizsgaeredményeket rögzíteni, másoknak továbbra sincs hozzáférésük. (jovotv.hu)