Salzburg egyik híres péksége, a Ketter február végén lehúzza a rolót. Az élelmiszeripari szakszervezet közlése szerint 54 dolgozójuk válik ezzel munkanélkülivé, olyanok is, akik már évtizede ott dolgoztak. – írja az Azonnali.

A pékséget körülbelül 400 éve alapították meg, az 1600-as évek elején. Túlélte a török fenyegetettséget, az osztrák örökösödési háborút, a napóleoni háborúkat, forradalmakat, szabadságharcokat, az I. Világháborút, Habsburg-birodalom széthullását, a nagy gazdasági válságot, az Anschlusst, a II. Világháborút, az olajválságot, a 2008-09-es pénzügyi válságot, ám a lezárások betettek a pékségnek. Mindent túléltek, mindent átvészeltek, de ezt már nem fogják tudni. Végleg bezárnak.

A Ketter-család az 1900-as évek eleje óta vitte az üzletet, ez Salzburg egyik utolsó péksége, ahol nem fagyasztott, hanem helyben készült termékeket árultak. A fő bevételi forrás azonban az éttermeknek szállított áru volt, ám mivel azok zárva tartanak, így értelemszerűen nem volt kinek beszállítani.