A Pécsi  Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik erőszakkal vetettek véget egy közlekedési vitájuknak.

2020 májusában a vádlottak egyike gépkocsijával oly módon parkolt le egy pécsi szervízúton, hogy ezáltal elállta az utat.

A sértett ezen az úton közlekedve, amikor a gépkocsihoz ért mellette nem tudott elhaladni, így megkérte a vádlottat, hogy autójával álljon el.

Ekkor közöttük szóváltás alakult ki, melynek során egymással kölcsönösen kiabáltak, majd a szabálytalanul parkoló autós egy járóbotot vett ki a gépkocsijából, majd azzal támadólag elindult az autójában ülő sértett felé.  Erre a sértett kiszállt a gépkocsijából, amit látva a vádlott telefonon értesítette fiait, hogy jöjjenek a helyszínre és segítsenek neki.

A telefonhívást követően tovább folytatódott a szóváltás a két férfi között, melynek során a sértett többször kérte a szabálytalanul parkoló vádlottat, hogy álljon el az autójával, aki azonban erre nem volt hajlandó. Néhány perccel később megjelentek a segítséget kérő férfi fiai is a helyszínen.

Ezután a négy vádlott támadólag megindult a sértett gépkocsija felé, miközben folyamatosan szidalmazták a sértettet.

A gépkocsinál a vádlottak egyike megütötte az autó szélvédőjét, ami ettől berepedt. A sértett ezt látva, elkezdett kiabálni a vádlottakkal, akik ezután ismét támadólag léptek fel vele szemben, miközben az egyikük több alkalommal ököllel megütötte a sértett fejét.

Az elkövetők cselekménye a csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas. – írja az ügyészség.

Az esetet a fedélzeti kamera rögzítette: