Pest megye kilencedik körzetében tartott sajtótájékoztatót Kanász-Nagy Máté és Schmuck Erzsébet az LMP két társelnöke, valamint Botka Sándor, az Ébredj Káta Egyesület frakcióvezetője. Az ok pedig egyszerű volt: a zöldpárt bejelentette, hogy ebben a körzetben a párt női társelnökét, Schmuck Erzsébetet kívánják indítani.

Schmuck Erzsébet az LMP egyik alapítója, évtizedes tapasztalta van a zöldpolitikában, de gazdasági ügyekkel is foglalkozott, 2014 óta parlamenti képviselő. Kanász-Nagy Máté szerint neki sikerülni fog legyőznie a kormánypárti ellenfelét.

Schmuck Erzsébet azt is elmondta, hogy a Fidesz leváltása nem cél, csak eszköz, eszköz ahhoz, hogy új országot építsünk, ahol megállítsuk a társadalom szakadását, olyan ország lesz, ahol mindenkinek az átlagbére biztosítani fogja a tisztességes megélhetést, olyan ország lesz, ahol megbecsülik az idős embereket.

Az LMP nem a multikat és az oligarchákat, hanem a kis- és középvállalkozásokat kívánja támogatni, emellett kiemelt figyelmet fognak fordítani a klímaváltozás megállítására.